18. maj 2022

Zurface investerar i stenlager i Nynäshamn

Eric Waxin

Nordens största naturstensaktör Zurface investerar i nytt lager i Nynäshamn och nyanställer en person. Lagret som kan ta 4000 ton sten ligger centralt i Sverige och minskar onödiga transportsträckor och sparar på miljön.

Det 7500 kvadratmeter stora utomhuslagret ligger i Stora Vika i Nynäshamns kommun. Zurface samarbetar och hyr av Stockholm Bulkhamn AB.

-Nu kommer vi närmare kunderna och minskar därmed onödiga transporter och koldioxidutsläpp samt sänker våra kostnader. Lagret ligger bara hundra meter från Stora Vikas hamn dit våra stenprodukter levereras, säger Eric Waxin, vd och partner på Zurface Sverige.

Förutom det omfattande utomhuslagret får Zurface i Nynäshamn även tillgång till 200 kvadratmeter inomhuslager.

-Efterfrågan på inomhussten ökar markant. Allt fler , framför allt privatpersoner, väljer bänkskivor och badrumsgolv i sten och de stenplattorna behöver ett inomhuslager, säger Eric Waxin.

Det nya lagret med etablering i Nynäshamns kommun innebär att ett nytt arbetstillfälle skapas på orten.

Kommuner och regioner är en viktig marknad för Zurface. 80 procent av omsättningen kommer från försäljning av hållbar natursten till Sveriges kommuner och regioner SKR. Malmö stad har valt Zurface som förstahandsleverantör av natursten de kommande tre åren.

Zurfacekoncernen producerar och säljer naturstensprodukter till städer, kommuner och entreprenörer liksom till stora infrastruktur- och byggnadsprojekt samt trädgårdsprojekt. Zurface växer kraftigt och hade 2021 en omsättning på 56 mkr att jämföra med 34 mkr under 2020 och är Nordens största leverantör av natursten. Läs mer på www.zurface.se