Altaskiffer

Altaskiffer är en väletablerad nordisk skiffer och en av de mest sålda inom Norden. En högkvalitativ skiffer producerad i Norge som både är vacker och är slitstark med imponerande tekniska specifikationer.

Exklusiv Sverige-leverantör

Altaskiffer är en väletablerad nordisk skiffer och en av de mest sålda inom Norden. En högkvalitativ skiffer producerad i Norge som både är vacker och slitstark med imponerande tekniska specifikationer.

“Altaskiffern går att hitta i byggprojekt världen över, allt från tågstationer i Nederländerna till skiffertak i norra Italien och längs strandpromenaden i Barcelona.”

Zurface Sweden är exklusiv Sverige leverantör av Altaskiffer och har ett starkt partnerskap även i Danmark. Samarbetet involverar målsättningen att levererar en hållbar produkt i flera aspekter där minimeringen av Co2 har en hög prioritet. Tack vare skifferns goda egenskaper har produkterna en lång livslängd och kan produceras tunnare. Det ger lättare produkter för transport och paketering, men även vid hantering och montering på plats.

Produkter och användningsområden

Som totalleverantör inom natursten erbjuder vi produkter från Altaskiffer för bland annat utomhus, inomhus och som takskiffer.

För anläggning och exteriör levererar vi bland annat hällar, trappor, murar och fasader. Vi kan erbjuda specialbeställningar anpassade för specifika projekt men även flera olika standardiserade mått och storlekar samt olika yt- och kantbehandlingar.

Tekniska specifikationer:

Se våra återförsäljare, produkter och fler bilder längre ned.

Hällar

Skifferhällar ger ett gediget och levande resultat och den klyvda ytan gör den halkbeständig och tacksam som gångunderlag. Altaskiffern tål stora påfrestningar och förutom att den är underhållsfri har den även en lång livslängd. Den används därför i stor utsträckning på gågator, på promenadstråk, trottoarer, i parker och andra offentliga områden. Den exklusiva ytan passar utmärkt för trädgårdar och innergårdar där det estiska valet är av hög vikt. Hällarna av anläggningskvalité kan läggas i sand, grus eller betong.

Vi kan leverera hällar för anläggning i oregelbunden form samt med sågade kanter i en mängd olika bredder och tjocklekar.

Foto: London, Canary Wharf – Altaskiffer

Trappor

Skifferns slitstarka egenskap passar utmärkt för trappbeklädnad och som blocksteg med lång livslängd. Planstegen har en naturlig anti-slipp tack vare den grova klovytan i skiffern som gör den optimal som trappsteg.

Storlekarna för sättsteg, plansteg och massiva blocksteg är många och kommer med sågade kanter för smidig montering.

Foto: Nederländerna, Zwolle tågstation – Altaskiffer

Fasad och beklädnad

Altaskiffern tål det tuffa vädret som finns i Norden. Det står emot värme, kyla, regn, snö och sol och passar utmärkt för fasad, husgrund, murar och skorstenar.

Beklädnaden finns i oregelbunden form och som sågade plattor. Det finns flera olika monterings- och upphängningssystem för fasader.

Foto: Altaskiffer

Mur

Skiffermurar kan byggas med eller utan bruk. Utöver murbeklädnad finns det tre storlekar på blocken för torrmurar och kallmurar. Med ett djup på 5-20, 15-40 och 25-45 centimeter. Skiffermurar är underhållsfria och kan flyttas och återanvändas ifall det skulle behövas.

Foto: Altaskiffer

Kontakt

Zurface levererar alla typer av alternativ inom natursten.

Kontakta gärna oss för mer information, tekniska specifikationer, provmaterial på produkterna eller offerter.

T: 010-207 17 07

E: mail@zurface.se

Stockholm Haninge

Albybergsringen 1

137 69 Haninge Stockholm