The Silo

Plats

København

Byggår

2017

Arkitekt

COBE, Kalk Koncept v. Anne-Louise Kastbjerg

Byggherre

The Silo

Bostäder och restaurang

2013 påbörjade COBE Arkitekter projektet att omvandla en gammal spannmålssilo vid Nordhamn i Köpenhamn till bostäder som en del av omvandlingen av de tidigare industriområdena. 2017 stod The Silo färdig som ett nytt landmärke för Nordhamn med 40 lägenheter och en restaurang fördelat på 17 våningar och 10 000 kvadratmeter. Den metallklädda byggnaden har fått ett antal nomineringar och utmärkelser, bland annat vid CTBUH Awards, AZ Awards och Global Galvanizers Award.

Dämpade färger

Till Restaurang Silos inredning, som ritats av konsultfirman Kalk Koncept, har Zurface levererat polerad Pietra Grå kalksten för bordsskivor och pelare. Den mörkgrå stenen med de karaktäristiska vita ådrorna matchar fint med restaurangens utseende, som generellt hålls i dova, mörka färger, och som samtidigt står i kontrast till de orangea stolarna och båsen, som sticker ut med att vara restaurangens enda inslag med starka färger.

Atmosfär och utsikt

Vid utformningen av restaurangen har fokus legat på atmosfär och utsikt. De dämpade färgerna matchar byggnadens allmänna arkitektur och skapar en mysig och avslappnad atmosfär i restaurangen. Oavsett om det gäller lunch, middag eller drinkar i baren erbjuder Restaurant Silo en underbar upplevelse, inte minst på grund av den unika utsikten över Nordhamn från översta våningen i silon.

Läs mer om projektet