Inomhus

Skötselråd inomhus

Avlägsna smuts, fläckar, och avlagringar från natursten inomhus. Här hittar du underhåll och skötselråd för inomhussten. Förslag på produkter och anvisningar för att förebygga och avlägsna det oönskade.

  • Återimpregnering
  • Daglig städning
  • Grundstädning
  • Ytterligare råd

 

Impregnering

Naturstenslösningar är naturligt slitstarka och hållbara. Zurface rekommenderar dock att impregnera naturstensgolv inomhus med Akemi AntiStain Nano, som skyddar golvet mot fläckar orsakade av vätskor och fett – men inte syra. Behandlingen gör också att golvet är lätt att rengöra med vanlig stensåpa. Akemi AntiStain Nano appliceras på beläggningen med en trasa.

Återimpregnering

I korridorer och hårt trafikerade inomhus ytor avtar impregneringen efter ett tag. Zurface rekommenderar att naturstensgolv återimpregneras med Akemi AntiStain Nano en gång om året eller vid behov.

Innan impregneringen är det viktigt att rengöra golvet med Akemi Stenrens med en lösning av 1:10. Lösningen fördelas på ytan som skuras noggrant med en skurmaskin. Låt lösningen verka i 10 till 15 minuter och tvätta sedan golvet två gånger med rent vatten.

Daglig städning

Underhåll och daglig rengöring av impregnerade naturstensgolv kan göras med Zurface stentvål. Tvålen lämnar ingen form av avlagring utan får golvet att framstå som helt rent.

Grundstädning

Var tredje månad eller för särskilt smutsiga golv kan du använda Akemi Stenrens för grundstädning. Särskilt smutsiga utrymmen kan Akemi Intensiv Cleaner med fördel användas på samma sätt som Akemi Stone Cleaner.

Efter en dags torkning kan golvet återimpregneras med Akemi AntiStain Nano. Den beräknade förbrukningen är en liter för 7-10 kvadratmeter naturstensgolv, beroende på stentyp och uppsugningsförmåga.

För att skydda naturstensbeläggningen är det viktigt att noggrant följa bruksanvisningen och säkerhetsdatabladet.

Ytterligare råd

Alla Akemi-produkter säljs av Zurface och beställs enkelt genom att kontakta oss. Zurface finns alltid tillgängliga för frågor om våra produkter och material.

Relaterade referenser