GolvVäggInteriör

Danmark – Green Tech House

Plats

Vejle

Arkitekt

KPF Arkitekter A/S

Entreprenör

Green Tech House

Material

För grön teknik

Green Tech House är ett hus för hållbarhetsinnovation, som rymmer 200 arbetsplatser, där de anställda i första hand arbetar inom energiområdet. Både forskare, utvecklare, företag och utbildningsinstitutioner går dagligen igenom detta inspirerande bygge som är en del av Green Tech Center och Green Tech Park. Visionen är att etablera en erkänd testanläggning för smarta elnät i mitten av Danmark baserat på visionen om intelligent elförsörjning.

Naturligt och varierat spel från kalksten

Till golven i husets foajé, matsal och badrum har den sydtyska naturstenen Jura Gråblå valts, som är en grå kalksten med fossiler i olika storlekar. I samarbete med Zurface väljs stenen från ett specifikt lager i stenbrottet för att få rätt, naturliga spel och en varierad yta. Det mörka golvet lyfter rummet och lägger en grund för den vita, skyhöga trappan och korridorerna som korsar byggnadens fyra våningar.

Omslutet i glas

Husets exteriör består av en omslutande glasskärm med helintegrerat solskydd och solceller på taket. Takytan används som demonstrationsområde för energiproducerande enheter för värme, vindkraftverk och solceller.

Huset har skapats i nära samarbete med beställaren, CASA, Rambøll och KPF Arkitekter A/S i en totalentreprenad.

Läs mer om projektet